vineri, 21 iulie 2017

NU NE MAI TINETI DE VORBA ! RASPUNDE-TI PUNCTUAL LA INTREBARI REALE, PUNCTUALE , FARA COMENTARII! RASPUNDE-TI SIMPLU!

Citez din declaratia ministrului Apararii Nationale , din 20.07 2017
„În situația modificării actualei legi a pensiilor militare, noi suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul în cazul pensiei. Totodată, valoarea pensiei nu va depăși sută la sută din baza de calcul și nu vor fi afectate pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală. Am simțit nevoia să facem aceste precizări pentru a-i lămuri pe cei din sistemul militar că nu avem intenția să creăm probleme suplimentare care să genereze plecări din sistem”
 Recunoaşterea faptului că se lucrează la modificarea (eu spun anularea) legii pensiilor militare, odată cu modificarea legii pensiilor care este deja oficial admisă ca obiectiv al guvernării pe acest an, este cat se poate de clar orizontul sumbru de asteptare!  Şi pentru a stopa  cererile de pensionare, dl. ministru dă asigurări că  nu vor fi afectate pensiile în plată. Păi domnule ministru, dacă dumneata recunoşti că va avea loc o modificare a legii pensiilor militare şi mai şi recunoşti că nu vor fi afectate pensiile în plată, e ca şi cum i-ai impinge singur pe militari să treacă în rezervă, ca să fie şi ei prinşi cu pensiile în plată. Logic nu ? Atunci, care este viziunea sau  conceptia politica a dumneavoastra despre Armata unui stat membru al NATO ?
1. Cum va permiteti sa modificati iar o lege a pensiilor militare, votata in Parlamentul Romaniei si promulgata de Presedintele tarii?
2. - Ce inseamna ca nu se schimba nimic dar daca vor exista modificari la pensiile militare se va pastra algoritmul de calcul ? (Daca nu se scimba nimic care e treaba cu modificarile ? E bun acest algoritm ?)
3. - Ce se intampla cu Art 40 si OG 57 si la ce ne putem astepta ? Cum ramane cu procentajul de 65 % in loc de 80 % ? Cat trebuie acestui guvern sa abroge porcaria asta? Ce tot o plimbati din dreapta in stanga si invers? Pe cine mai credeti ca prostiti?
4. - Ce facem cu actualizarea si ca pensiile raman la valoarea actuala ; Care valoare cea in plata sau cea recalculata?)
5. - Ce facem cu pensia suplimentara si OMM, dar cu contributia la pensia civila ?
6. - Cand vor fi realizate pensii egale la functii, grade, responsabilitati si conditii egale ?
7.- Cum respectati RECOMANDAREA1572/2002 a CONSILIULUI EUROPEI privind dreptul de asociere al membrilorpersonalului fortelor armate art.5, 6, 7 a,b,c,d,e...initiind chiar un birou al Avocatului Poporului, la care personalul militar poate apela in caz de dispute pe teme salariale sau de alta natura ?
 Noi stim ca situaţia în armată -activi si rezervişti, a inceput sa fie explozivă şi ne ingrijoreaza că in loc sa ne consolidam apararea Tarii, dtpdv si mai ales militar, sapam la temelia ei, pentru ca toti neavenitii politici si penali aflati la butoanele conducerii, isi dau cu parerea despre armata ...si dacă se va umbla la legea pensiilor militare, credem ca va ve-ti confrunta cu cea mai mare REVOLTA MILITARA !

Honor et patria, Vae Victis!
Presedintele Filialei 1 Pitesti
Vicepresedinte CD/Coordonator - col.Victor POPESCU