sâmbătă, 10 ianuarie 2015

ACTIUNI CONVERGENTE ALE CONDUCERII SCMD

Catre,
Membrii SCMD din Muntenia Sud

Pentru a elimina speculatiile si intrebarile celor care, fie ca nu mai au incredere in actiunile Presedintelui SCMD ( desi impreuna cu Vicepresedintele , sunt singurii reprezentanti din toate structurile asociative ale militarilor in rezerva si in retragere, care au sustinut si sustin PUBLIC, apararea drepturilor, a onoarei si demnitatii acestora ), fie ca au devenit extrem de nerabdatori si au toate motivele, spre informarea tuturor, REIAU pe blogul Filialei Pitesti, Comunicatul semnat de Presedintele SCMD- dl.colonel dr.Mircea Dogaru.
In acelasi timp, concomitent cu actiunile noastre in derulare, TREBUIE sa dezvoltam dialogul cu structurile decidente, sa identificam toate oportunietatile pentru ca, in contextul actual al instabilitatii politico-militare la granitele Romaniei, toti rezervistii din SAOPSN, sa se regaseasca intr-o deplina unitate si determinare, pentru intarirea capacitatii combative a sistemului.
In aceasta directie PROPUNEM ca la PRIMA sedinta a CSAT, domnul Presedinte al Romaniei, sa supuna dezbaterii Consiliului, SITUATIA ACTUALA a REZERVEI Armatei si a intregului SAOPSN, iar in baza concluziilor rezultate sa  adopte masurile ce se impun.

TRATATIVE


TRATATIVE
- In atentia tuturor membrilor SCMD –

Astazi, 8 ianuarie a.c., insotit de juristi ai SCMD, am dat curs invitatiei ministrului pentru Dialog Social, dl. Liviu-Marian POP, purtand discutii la sediul acestuia pe tema urgentarii readoptarii legilor speciale, a necesitatii abrogarii legilor si prevederilor legislative basiste privindu-i pe rezervisti si a eliminarii in regim de urgenta, pe cale legislativa, a discriminarii la care sunt supuse toate categoriile de rezervisti, in interiorul si in afara sistemului, indeosebi dupa abrogarea Art.2 din Legea 241/2013. In paralel, in baza ofertelor de sprijin, venite in scris din partea a numerosi parlamentari UNPR, dl.col. (r) Valeriu Pricina a purtat discutii pe aceeasi tema cu dl. ministru de Interne. Am raspuns pozitiv si invitatiei de a avea o discutie, pe problema legislatiei discriminatorii fata de rezervisti, transmisa de doamna presedinte al PPDD. Sprijinul grupurilor PC si PNLR ne-a fost garantat de liderul lor din Senat, dl. senator Dumitru Pelican.
Materialul informativ, trimis de noi secretarului general al NATO, Comisiei Europene, presedintelui Romaniei, premierului  si ministrului de Justitie, a fost depus cu data de astazi, ca sesizare, si noului presedinte al CSM, dl. judecator Marius Badea Tudose. Am solicitat, deasemenea, o noua discutie pe aceasta tema cu presedintele CCR, dl. Augustin Zegrean.

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU